Hoogteverschillen duurzaam opgelost

Verschillende hoogtes maken een tuin vanaf verschillende kanten aantrekkelijk. Maar hoogtes zorgen ook voor technische uitdagingen. Deze tuin in Apeldoorn is daarom meer dan 10 jaar geleden voorzien van houten borderwand. Hiermee heeft hoveniersbedrijf Stip uit Elspeet toen een goed toegankelijke en mooie tuin gerealiseerd.

Het gebruik van hout in een tuin is mooi maar heeft rot als groot nadeel. Deze borderwand was net boven de verharding op diverse plaatsen afgerot zodat een nieuwe wand nodig was. Vanwege de geringe oppervlaktes in de tuin was behoefte aan smal materiaal voor zo min mogelijk ruimteverlies. Met de duurzame Ecoplanc producten van EcoTe is nu een prachtige borderwand gerealiseerd!

In plaats van de houten borderwand zijn kunststof profielpalen geplaatst. Voor voldoende stevigheid zijn deze voorzien van snelbeton. Tussen de profielpalen zijn holle Ecoplanc profielen bevestigd. Op de profielen is tot slot een massieve afdenkplank bevestigd. Alle EcoTe producten zijn ecologisch, gefabriceerd uit 100% gerecyclede kunststof en hebben een lange levensduur.

De tuin op de Veluwe met deze hoogteverschillen kan nu goed de toekomst in. Een prachtige, smalle grondkering is gerealiseerd met een mooi en duurzaam product!

KSH multicourt

tafels

demotuin

compostbak